Honda: “We blijven 100% toegewijd aan McLaren”

18 maart 2017 — Hoewel het gerucht de ronde gaat dat McLaren Mercedes benadert in verband met een nieuwe motordeal, laat Honda weten 100 procent toegewijd te blijven voor hun toekomst met McLaren.


McLaren beleefde acht moeilijke testdagen, geplaagd door een verlies van vermogen en een slechte betrouwbaarheid van de nieuwe Honda-krachtbron.

Eric Boullier gaf na de wintertests toe dat de spanningen tussen McLaren en Honda opgelopen zijn naar het maximum. Daarnaast bevestigden sommige bronnen eerder deze week dat McLaren contact opnam met Mercedes voor een nieuwe motordeal.

Een vertegenwoordiger van McLaren zei dat het team haar opties bekeek “samen met Honda”. Honda bevestigde dan weer tegenover Autosport dat het haar toekomst met McLaren in de Formule 1 niet wil veranderen. De Japanners blijven geloven in hun samenwerking op de lange termijn.

“Natuurlijk is de situatie waarin we ons bevinden niet wat we hoopten. Maar we blijven 100% geloven in onze toekomst in deze sport en onze relatie met McLaren”, vertelde Yusuke Hasegawa, Honda F1 baas, tegenover Autosport.

“We hebben vertrouwen in deze samenwerking, net zoals McLaren. Om vooruit te gaan is het belangrijk dat we als één team verder werken om samen de problemen op te lossen. Onze prioriteit is een eerlijke en open communicatie en om alle relaties tussen Honda en McLaren te blijven versterken, ondanks de moeilijkheden. Dit is geen project van korte duur.”

De eerste race gaat volgende week al van start in Melbourne, maar Honda laat weten dat het reeds een aantal aanpassingen heeft doorgevoerd om de betrouwbaarheid te verbeteren. Daarnaast voert het de druk op om meer vermogen te halen uit de krachtbron voor de eerste race in Australië.

“De problemen die we in Barcelona hadden, heeft ons programma in de war gebracht, waardoor er extra druk komt op onze voorbereiding. Uiteindelijk hebben we toch heel wat bruikbare data kunnen verzamelen, net zoals McLaren. Er waren ook niet veel verschillende problemen, hoewel het er zo uitziet vanaf de buitenkant. In Barcelona waren we al in staat om enkele aanpassingen door te voeren, die bleken te werken tijdens de tweede test.”

“Wanneer we spreken over de prestaties, dan is er ruimte voor verbetering om een goede configuratie te hebben voor Melbourne. Daarnaast blijven we verder weken aan onze ontwikkeling om meer vermogen te genereren van de krachtbron.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België