Honda blokkeert Indy 500-deelname Fernano Alonso met Andretti Autosport

03 februari 2020 — Honda heeft volgens 'RACER' haar veto gesteld tegenover een deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500 met Andretti Autosport.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Na een mooi debuut in 2017 wil Fernando Alonso in mei van dit jaar opnieuw een gooi doen naar een overwinning in de Indy 500. Indien de Spanjaard de race op ‘the Brickyard’ weet te winnen verovert Alonso de befaamde ‘Triple Crown’.

De Spanjaard leek op weg om met Andretti Autosport deel te nemen aan de Indy 500. De onderhandelingen over de contracten bevonden zich in een vergevorderd stadium en het leek maar een kwestie van tijd alvorens een gezamenlijke deelname officieel bekendgemaakt zou worden.

Maar toen ging Honda, de motorleverancier van Andretti Autosport, volgens ‘RACER’ dwarsliggen. De Japanners en Alonso zijn al langer de beste vrienden niet meer en door een veto van Honda moet de Spanjaard nu op zoek naar een ander team indien hij alsnog wil deelnemen.

Ook voor Andretti Autosport is het veto van Honda een serieuze tegenvaller. Bij Andretti Autosport hadden ze al de nodige sponsors verzameld en Alonso zijn deelname zou uiteraard ook voor heel wat media-aandacht gezorgd hebben.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België