logo
 

Honda brengt een upgrade voor haar motor mee naar Baku

20 juni 2017 — Motorleverancier Honda voorziet een upgrade van haar motor tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan.


In Canada was er nog enorme teleurstelling bij McLaren omdat de veelbesproken en langverwachte motorupdate er dan in Canada toch niet kwam. Nu, zo’n twee weken later, zou Honda dan toch een upgrade voorzien, al is het nog maar de vraag hoe groot die upgrade zal zijn.

“Er zal in Baku een soort upgrade van de verbrandingsmotor zijn,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa tegenover het Japanse ‘Sportiva’. “Ik weet niet of je het onze derde specificatie van de motor kan noemen. We zullen sowieso iets introduceren, ook al is het misschien maar een tussenoplossing.”

Honda probeert dit seizoen te redden wat er nog te redden valt. Grote vraag is uiteraard of dit voldoende zal zijn om de plooien met McLaren langzaam aan opnieuw glad te strijken. Volgens Hasegawa zullen al de problemen door de minieme motorupgrade niet verholpen zijn.

“Indien je de verbrandingsmotor verbetert dan verlaagt de temperatuur van de uitlaten omdat alles efficiënter is. Dit verlaagt dan weer de energie doorheen de turbo en MGU-H, wat dan weer vereist dat ook deze onderdelen vervangen worden. Het is allemaal veel ingewikkelder dan dat de mensen denken,” besluit de Honda F1-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België