Honda: “Een grote stap vooruit zetten wordt moeilijk”

19 december 2019 — Honda zette het voorbije seizoen een enorm grote stap vooruit, iets dat het niet verwacht om ook in 2020 te kunnen doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Honda levert sinds dit jaar motoren aan Red Bull en Toro Rosso. Na de moeilijke jaren bij McLaren, en ook een wisselvallig seizoen met Toro Rosso, werd dit jaar een enorm grote stap vooruit gezet.

Het leidde tot successen met zowel Toro Rosso als Red Bull maar wat mogen we in 2020 verwachten van Honda?

“We kunnen wat vooruitgang boeken, we hebben dit jaar mooie progressie geboekt, niet alleen met Red Bull maar ook met Toro Rosso,” aldus Toyoharu Tanabe, de technisch directeur bij Honda F1, tegenover ‘RACER’.

“Het was erg leuk voor iedereen bij Honda om aan dit project te werken. We willen dit momentum vasthouden voor volgend jaar.”

De ontwikkeling van de power unit voor 2020 is al in volle ontwikkeling maar de vooruitgang die volgend jaar geboekt zal kunnen worden lijkt kleiner.

“De ontwikkeling voor volgend jaar is al begonnen. We moeten vervolgens pushen om ons doel te halen,” aldus Tanabe.

“Ik denk dat het moeilijker zal worden dan de voorbije jaren. We moeten op elk vlak erg specifiek en accuraat zijn, zowel wat de hardware als de software betreft, ook wat het beheer op en naast de baan betreft. We moeten blijven pushen.”

“De power unit omvat de interne verbrandingsmotor, MGU-H en MGU-K, al de systemen, het water en de olie. Alle tools, de software en ook de vele andere dingen. We hebben heel wat werk te doen. Een grote stap vooruit? Dat zal misschien moeilijk worden,” besloot Tanabe.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België