logo
 

Honda F1-baas: “Ik kom onder steeds grotere druk te staan”

09 augustus 2015 — Yasuhisa Arai, de grote man bij Honda achter het F1-project, zegt dat hij onder enorme druk staat.


Honda kende ondanks de hoge verwachtingen geen al te beste start tijdens haar hernieuwde samenwerking met McLaren in de Formule 1.

De tegenvallende betrouwbaarheid en motorprestaties zorgden voor een deuk in het imago van Honda maar langzamerhand lijkt het toch steeds iets beter te gaan. Al worden er vaak ook krachtige woorden gesproken over het vechten voor podiumplaatsen terwijl er met moeite in de punten kan gefinisht worden.

Arai, die het F1-project van Honda leidt, komt steeds meer onder druk te staan maar hij hoopt dat hij de steun blijft genieten van onder meer de raad van bestuur van Honda.

“De methode van ontwikkelen bij Honda is zeer verschillende tegenover die van de Formule 1 en McLaren,” aldus Arai. “Uiteraard rust er een enorme druk op mijn schouders, zeker van de fans, de raad van bestuur en mijn collega’s, maar dat is compleet normaal. Ik denk dat ik over het nodige beschik om dit project te leiden, maar ik kan niet beslissen over mijn toekomst, net als de media over de raad van bestuur van McLaren. Ik hoop dat ik dit project kan blijven leiden en ik heb er alle vertrouwen in dat de raad van bestuur van Honda mij daarin steunt.”

Volgens Arai blijft de relatie met McLaren sterk, ondanks het feit dat McLaren-Honda tijdens de eerste tien races van het seizoen slechts zeventien punten behaalde. Volgens Arai zijn Honda en McLaren dagelijks in gesprek met elkaar over hun gemeenschappelijk project en wordt iedere volgende stap grondig besproken. Daarbij ligt de focus niet enkel op de tweede helft van het seizoen maar ook al op 2016.

“We focussen ons uiteraard al op 2016, maar we concentreren ons ook op de tweede helft van dit seizoen. We waarderen 2015 even hard als 2016 want de regelgeving blijft hetzelfde. Dit betekent dat we een idee voor 2016 kunnen ontwikkelen dat we dit jaar al kunnen implementeren,” besluit Arai.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België