“Honda had nood aan een nieuwe uitdaging bij een ander team”

01 december 2017 — Volgens Honda F1-baas Yusuke Hasegawa had Honda nood aan verandering voor 2018. Na drie problematische seizoenen met McLaren betekent de overstap naar Toro Rosso een nieuwe start voor Honda.


Na de tweede testdag van de bandentest op het Yas Marina Circuit stopte de samenwerking tussen McLaren en Honda. De Japanners gaan nu samenwerken met Toro Rosso, dat ze vanaf 2018 van motoren gaan voorzien.

“Een nieuwe uitdaging en nieuwe mensen leren kennen, zoiets is altijd opwindend,” aldus Hasegawa tijdens een interview op de officiële website van Honda. “Vanuit het standpunt van de ervaring voor dit tijdperk van Honda is het de eerste keer dat we van team veranderen en dat we beter zullen begrijpen hoe een normale situatie is.”

Honda zal door haar samenwerking met Toro Rosso voor het eerst met haar V6-turbomotor een nieuwe ervaring opdoen. Tot dusver had Honda immers alleen maar met McLaren samengewerkt.

“We hebben alleen ervaring op het vlak van McLaren-Honda maar dit is een nieuwe kans om dingen te begrijpen en een andere manier van werken te hebben. Ik denk dat we deze verandering nodig hadden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLarenToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België