“Honda heeft met haar F1-motor een grote stap vooruit gezet”

08 maart 2020 — Alpha Tauri-teambaas Franz Tost is opgetogen over de vooruitgang die Honda geboekt heeft tijdens de voorbije twee jaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

Voor Red Bull is 2020 het tweede seizoen dat er met de Honda-motor geracet wordt maar voor zusterteam Alpha Tauri, dat voorheen door het leven ging als Toro Rosso, wordt komend seizoen al het derde seizoen in de samenwerking met de Japanse motorenbouwer. Volgens teambaas Franz Tost heeft Honda in die periode aanzienlijk vooruitgang geboekt.

“Het was een grote stap”, legt Tost uit met betrekking tot de nieuwe motor voor het seizoen 2020. “We werken nu voor het derde jaar samen. Als je ziet hoe de power unit nu in de monocoque is geïntegreerd, en als je dat vergelijkt met het eerste jaar, dan zie je meteen een heel, heel groot verschil.”

“Te beginnen met het elektrische deel, de water- en oliepompen, de gewichtsverdeling en het zwaartepunt, alles is geoptimaliseerd. Dit helpt en maakt een verschil in prestaties. Als gevolg daarvan hebben ze grote stappen gezet in zowel de betrouwbaarheid als de prestaties.”

“Hoe groot precies zullen we zien na twee of drie races. We hebben nog geen idee hoe goed de andere teams zich hebben ontwikkeld”, aldus de Oostenrijker.

Tijdens de wintertesten in Barcelona deed de Honda-power unit het alvast goed. Red Bull liet al weten dat ze er alle vertrouwen in hebben dat het seizoen zullen kunnen afwerken zonder gridstraffen ten gevolge van motorische problemen.

“We hebben de hele test met één motor gereden. Dit is een eerste grote stap. In het verleden hebben we altijd de motor moeten vervangen tijdens de test.”

Vorig jaar behaalde Toro Rosso met een zesde plaats in het wereldkampioenschap voor constructeurs, haar beste resultaat ooit, en ze behaalden twee podiumplaatsen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België