Honda hoopt op probleemloos weekend in Singapore

12 september 2017 — De GP van Singapore vormt voor McLaren de uitgelezen kans om in de punten te eindigen. Motorpartner Honda stelde naar eigen zeggen alles in het werk om een puntenfinish mogelijk te maken.


De snelheid zat redelijk goed bij McLaren in Monza, het probleem was echter opnieuw de betrouwbaarheid. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne gaven op met technische problemen. De betrouwbaarheid moet dus beter in Singapore, zeker indien McLaren nog eens in de punten wil finishen.

“We behaalden een teleurstellend resultaat tijdens de voorbije race in Italië. De snelheid was echter wel bemoedigend, zeker op zo’n circuit waar de motorkracht enorm belangrijk is,” blikt Honda F1-baas Yusuke Hasegawa eerst terug op de race in Monza. “Het Marina Bay Circuit staat met haar erg trage bochten echter in sterk contrast met dat van Monza. De pure motorkracht is veel minder belangrijk en het benadert veel meer onze sterke punten, net zoals in Hongarije eerder dit seizoen.”

De ingenieurs van Honda stelden naar verluidt reeds alles in het werk om een goede setup te vinden voor Singapore. Het wil er voor zorgen dat Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne in Singapore een probleemloos weekend kennen.

“Hopelijk kunnen we de rijders een goed pakket geven zodat ze op jacht kunnen gaan naar die felbegeerde punten,” aldus Hasegawa.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image