logo
 

Honda introduceert update voor haar motor in Canada

06 juni 2018 — Honda laat weten dat beide rijders van Toro Rosso in Canada op een motorupdate kunnen rekenen. Het Cirucit Gilles Villeneuve kenmerkt zich door de erg lange rechte stukken en de motorupdate komt dan ook op een ideaal moment.

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

“We introduceren een verbeterde power unit in Canada en deze zal in beide wagens geplaatst worden,” aldus Toyoharu Tanabe van Honda. “Vooral de interne verbrandingsmotor is aangepast met een focus op het verbeteren van de performance. Het circuit in Montreal kenmerkt zich vooral door de lange rechte stukken, waarbij er 60 procent van het rondje volgas is.”

Volgens Tanabe is het Circuit Gilles Villeneuve een ideaal moment voor de upgrade. Tijdens de GP van Canada zullen bovendien heel wat verbeterde motoren geïntroduceerd worden.

“Er zijn enkele tragere bochten na lange rechte stukken, wat betekent dat een goede ‘driveability’ opnieuw belangrijk is, net als een snelle respons van de turbo.”

“Al deze kenmerken zorgen ervoor dat de power unit komend weekend één van de sleutelelementen is. Daardoor is dit circuit ook traditioneel een moment waarop den motorfabrikanten een update voor hun motor introduceren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië