“Honda kan nu Mercedes in het vizier nemen”

22 mei 2019 — Met de vooruitgang die Honda dit jaar geboekt heeft moeten ze nu Mercedes in het vizier nemen, dat vindt Red Bull-rijder Pierre Gasly.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Op motorisch gebied is Ferrari dit jaar de te kloppen motorenbouwer. Honda heeft dit jaar al laten zien dat het progressie gemaakt heeft en dat is voor Red Bull-rijder Pierre Gasly reden genoeg om te stellen dat de Japanners nu hun pijlen kunnen richten op Mercedes, zo vertelt hij aan ‘Motorsport.’

“Op dit moment steekt Ferrari boven de rest uit als het op snelheid op de rechte stukken aankomt. Nu moeten we onze pijlen richten op Mercedes, zij bevinden zich momenteel een beetje tussenin.”

Gasly steekt de loftrompet over Honda. Hij debuteerde vorig jaar bij Toro Rosso met de Honda-motor en heeft dus vergelijkingsmateriaal om in te schatten hoe groot de stap voorwaarts nu werkelijk is.

“Best een grote stap op elk gebied zou ik durven stellen. We hebben een stuk meer vermogen ten opzichte van vorig jaar. Op het vlak van betrouwbaarheid verloopt alles ook soepel sinds het begin van het jaar, eigenlijk is alles verbeterd.”

“Er is zeker en vast nog een flinke stap nodig in vergelijking met Ferrari, zij zijn duidelijk het snelste op het rechte stuk. We blijven pushen en er is ook nog meer vermogen op komst voor de motor,” besluit Gasly.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België