Honda komt met belangrijke motorupdate: “Betere levensduur en betrouwbaarheid”

24 april 2019 — In de aanloop naar de GP van Azerbeidzjan heeft Honda laten weten dat het een update van haar motor voorziet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Honda ontdekte onlangs een probleem met haar kwaliteitscontrole. In de nasleep daarvan laat de Japanse fabrikant weten dat er een belangrijke update van haar motor is voor de GP van Azerbeidzjan.

In Baku zullen Red Bull-piloten Max Verstappen en Pierre Gasly, en Toro Rosso-piloten Daniil Kvyat en Alexander Albon, een nieuwe verbrandingsmotor ter beschikking krijgen. In een mededeling laat Honda weten dat de belangrijkste voordelen “een betere levensduur en betrouwbaarheid zijn.”

Opvallend is dat bij Toro Rosso beide rijders in China al overstapten op hun tweede motor van het seizoen. Het ziet er dus nu al naar uit dat Toro Rosso later dit seizoen zich aan gridpenalty’s mag verwachten.

Elke rijder mag immers slechts drie exemplaren van de verbrandingsmotor, turbo en MGU-H gebruiken. Daarnaast mogen er ook twee exemplaren van de controle-elektronica, batterij en MGU-K gebruikt worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België