Honda: “McLaren heeft moeilijkheden om zich aan te passen”

18 september 2017 — Honda-baas Masashi Yamamoto laat weten dat hij vindt dat McLaren een groot en sterk bedrijf is dat zich niet gemakkelijk weet aan te passen aan veranderingen.


Tot net na de start van de race op zondag was het gespreksonderwerp van het weekend ongetwijfeld de partnerruil die had plaatsgevonden tussen McLaren en Toro Rosso. De Britse renstal gaat de volgende drie jaar met Renault aan de slag en in Faenza verwelkomen ze Honda.

De nieuwe samenwerking met McLaren, die in 2015 van start ging is niet zonder slag of stoot verlopen en Yamamoto liet al weten dat Toro Rosso inschikkelijker zal zijn dan McLaren in de samenwerking voor de komende drie jaar.

“Toen we met McLaren samenwerkten hebben we ondervonden dat het een heel groot bedrijf is dat systematisch te werk gaat,” vertelt Yamamoto op de Honda Racing website.

“Het is duidelijk dat dat één van hun sterke punten is maar tegelijk vinden ze het moeilijk om zich aan te passen,” aldus de Japanner. “In tegenstelling daarvan is Toro Rosso een bedrijf dat nog aan het groeien is en het is voor ons allebei belangrijk dat we goed kunnen samenwerken om hetzelfde doel na te streven. We kijken er dus erg naar uit om nauw samen te werken.”

“Als je beide teams moet vergelijken zou je kunnen zeggen dat McLaren een Frans sterrengerecht is terwijl Toro Rosso meer een thuisbereid stoofpotje is waar je zelf nog lekkere ingrediënten kan aan toevoegen en wij kijken er naar uit om dat te doen,” wilde Yamamoto nog kwijt.

Communicatie is altijd een heikel punt geweest in de vernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda maar Yamamoto is vastberaden dat het nu beter zal gaan met Toro Rosso.

“Ten eerste kent Meneer Tost veel van Japan,” vertelt hij. “Hij kent onze cultuur en dat is een pluspunt.”

“We hebben ook gemerkt dat ze nog een bedrijf in volle groei zijn en dat is belangrijk voor ons omdat we zo alle neuzen in dezelfde richting kunnen krijgen. Het is een nieuwe start met een team met dezelfde mentaliteit als ons,” vervolgt Yamamoto. “Toro Rosso en Honda zullen meteen beginnen samenwerken voor de volgende jaren.”

“We moeten wel nog de resterende races afwerken met McLaren en dus moeten we er op toezien dat we goed blijven communiceren, net zoals een goed resultaat belangrijk is voor ons.”

Yamamoto wil naar eigen zeggen deze kans met Toro Rosso grijpen om te bewijzen dat Honda alles in huis heeft om te slagen in de Formule 1.

“De huidige regelgeving loopt nog tot 2020, dus hebben we nog drie jaar om te laten zien dat we stappen vooruit gezet hebben op het vlak van deze technologie en dat Honda veel potentieel heeft.”

“Het is heel belangrijk voor ons om aan de wereld te laten zien dat we vooruitgang boeken en deze samenwerking tot een succes maken,” besluit Yamamoto. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België