logo
 

Honda-motor draait niet op vol vermogen

14 maart 2015 — Yasuhira Arai van Honda heeft laten weten dat de krachtbron van de Japanners niet op vol vermogen draait.


Het was vandaag een teleurstellende kwalificatie voor McLaren-Honda. De renstal kwalificeerde zich helemaal achteraan op de startgrid. Volgens Arai is de minder goede kwalificatie deels te verklaren door de conservatieve afstelling van de Honda-motor.

Tijdens de wintertests werd er amper onder hoge temperaturen gereden. Honda opteerde er dan ook voor om voor Australië een eerder conservatieve afstelling te hanteren. Tijdens het F1-seizoen mogen er slechts vier power units gebruikt worden en Honda wil dan ook absoluut vermijden dat het al vroeg in het seizoen een krachtbron verliest.

“We hebben enorm hard gewerkt en eindelijk zijn we in Mebourne,” aldus Arai. “In Barcelona hadden we nog de verwachting dat we een goede snelheid zouden hebben in Australië. Jammer genoeg beschikken we niet over de knowhow en ervaring over het rijden onder hoge temperaturen. “

“We kunnen ons niet veroorloven om tijdens de eerste race een motor te verliezen. We hebben ons dan ook conservatief ingesteld. Dat is ook de reden waarom we minder vermogen hebben op het vlak van de MGU-K en de motor zelf.”

Probleem is dat het verschil met Mercedes door de conservatieve instellingen van de Honda-motor nogmaals uitvergroot worden. Honda verduidelijkte echter nog niet wanneer haar motoren wel op maximale prestaties afgesteld zullen worden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België