Honda-motor laat Pierre Gasly en Toro Rosso in de steek

25 maart 2018 — Het was een teleurstellende GP van Australië voor Toro Rosso. De renstal zag Gasly door een motorprobleem uitvallen en Brendon Hartley finishte als laatste op meer dan een ronde van racewinnaar Sebastian Vettel.

Veelbelovend waren de wintertests voor Toro Rosso. Zo goed als geen problemen en sommigen maakten dan ook al de vergelijking met McLaren-Renault, dat heel wat meer problemen had tijdens de wintertests. Vandaag, tijdens de race, gebeurde het omgekeerde. McLaren-Renault finishte met beide wagens in de punten, terwijl Toro Rosso-Honda achteraan bengelde en zelfs een wagen zag uitvallen door problemen met de Honda-motor.
“Het was geen geweldige start van het seizoen voor mij,” aldus Gasly. “Na de twaalfde bocht sloeg de motor af. Hij sloeg vervolgens terug aan maar ik reed bijzonder traag en ik kon niet omhoog schakelen.”

“Ik ga zeker en vast niet liegen, dit is een ‘pain in the ass’. Het is nu eenmaal zo en we zullen ons uiterste best doen voor de volgende races.”

“Ik denk dat de regels voor iedereen bijzonder uitdagend zijn. De wintertests verliepen bijzonder goed, zonder problemen, en het zag er zeer goed uit. Het is bijzonder jammer om dit nu mee te maken. Ik had dit liever tijdens de laatste dag van de wintertests gehad en dan hier geen problemen.”

Gezien het feit dat er gedurende het seizoen slechts drie motoren mogen gebruikt worden houdt Pierre Gasly er nu al rekening mee dat er later tijdens het seizoen gridpenalty’s zullen volgen.

“Het gaat zeker en vast niet eenvoudig zijn. Het betekent dat we op een bepaald moment gridstraffen zullen ondergaan. Daar wil ik nu echter niet aan denken want ik wil nu aan de volgende race denken en een goed raceweekend beleven.”

“Ik denk dat iedereen in het team teleurgesteld is om zo’n probleem mee te maken maat we moeten positief zijn. We moeten leren uit de negatieve dingen en sterker terugkeren in Bahrein.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België