Honda: “Motorproblemen van Max Verstappen zijn niet klein”

14 september 2020 — Honda wil de motorproblemen van Max Verstappen zeker niet minimaliseren, de Japanners omschrijven ze als “niet klein”.

Aanvankelijk kwam Max Verstappen goed weg van de grid in Mugello maar vrijwel onmiddellijk verloor hij vermogen en werd de Nederlander overspoeld door de rest van het veld. Toen hij ook nog eens langs achter aangereden werd eindigde zijn race in de grindbak.

Zonder die aanrijding zou Verstappen naar eigen zeggen door de problemen met zijn Honda-krachtbron waarschijnlijk ook het einde van de race niet gehaald hebben. Op die manier heeft Verstappen voor de tweede keer in evenveel weken een opgave aan de broek ten gevolge van een kapotte Honda.

“We onderzoeken nu de oorzaak van de problemen,” aldus Honda-baas Toyoharu Tanabe tegenover ‘The Race’.

“Op dit moment kan ik je niet zeggen of we verder konden gaan, of dat we hadden moeten opgeven. Maar het probleem is niet klein. De impact was groot. Dus, het was een zeer slechte situatie.”

Honda wil eerst in Japan onderzoeken wat de precieze oorzaak is van het probleem alvorens actie te nemen. Het enigszins goede nieuws voor Verstappen is dat hij geen gridstraf zal krijgen als hij in Rusland met een nieuwe power unit aan de slag zou gaan maar gisteren kon hij zijn frustratie niet wegsteken.

“Het lijkt erop dat dit hetzelfde probleem was als in Monza vorige week,” aldus Verstappen tegenover ‘Ziggo.’

“De start was goed maar toen ik vol op de gas ging kreeg ik weer dat probleem. Ik voelde het al toen ik op weg was naar de startgrid.”

“Het is niet normaal dat dit twee maal na elkaar gebeurt. Momenteel ben ik het beu en het kan me eigenlijk niet veel meer schelen.”

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België