Honda: “Onze F1-toekomst hangt af van onze kosten”

26 november 2019 — Honda boekte dit seizoen samen met Red Bull haar eerste successen sinds het terugkeerde naar de Formule 1. Dat volstaat echter niet om een langdurige aanwezigheid in de sport te garanderen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Autoconstructeurs in het algemeen, en dus ook Honda, staan de komende jaren voor heel wat uitdagingen en kosten. Vooral de introductie van heel wat nieuwe elektrische modellen zorgt voor extra ontwikkelingskosten.

Daarnaast zorgen ook de nieuwe F1-regels ervoor dat de motorleveranciers voor nieuwe uitdagingen en kosten komen te staan, vooral de ontwikkelingen voor het cruciale jaar 2021 zorgen daarvoor.

“We zijn beginnen berekenen hoeveel alles met de nieuwe regels zal kosten,” aldus Masashi Yamamoto, Honda’s F1 managing director, tegenover ‘Motorsport.com’.

“We merken dat het voor alle autoconstructeurs erg moeilijke omstandigheden zijn, zeker gezien er steeds meer op elektrificatie wordt ingezet.”

“We zijn dan ook de ontwikkelingskosten aan het oplijsten en alles intern aan het bespreken.”

Yamamoto laat vervolgens weten dat veel zal afhangen van de kostenefficiëntie waarmee Honda wordt geconfronteerd. Vrij vertaal wil de Japanse constructeur meer successen behalen terwijl het tegelijkertijd op een efficiëntere manier uitgaven doet.

De basis is dit seizoen alvast gelegd want Honda slaagde erin om verschillende successen te behalen, waaronder drie overwinningen.

“Het is positief dat we goede resultaten behalen,” aldus Yamamoto. “Het is echter belangrijker dat er ook een juiste balans is wat de kosten betreft. We moeten heel wat budget spenderen om onze ontwikkeling te versnellen en de toppers in te halen.”

“Nu zijn we aan het bekijken hoe we de kosten kunnen beperken en toch competitief kunnen zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België