Honda: “Onze resultaten in Mexico waren erg bemoedigend”

04 november 2017 — Honda F1-baas Yusuke Hasegawa blikt tevreden terug op de resultaten van McLaren en haar eigen power unit in Mexico.


Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne moesten achteraan de startgrid vertrekken maar slaagden er uiteindelijk wel in om als tiende en twaalfde te finishen. Honda F1-baas Hasegawa spreekt van bemoedigende resultaten, zeker omdat de omstandigheden in Mexico bijzonder uitdagend waren voor Honda.

“Ondanks het feit dat beide wagens achteraan de grid moesten vertrekken werd er door het team een geweldig resultaat behaald. Uiteindelijk slaagden we erin om een punt te behalen,” verwijst Hasegawa naar de mooie inhaalrace van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. “Fernando en Stoffel maakten een schitterende start en vochten doorheen gans de race om de tiende plaats.”

“Fernando, die heel het weekend een goed gevoel in de wagen had, reed een supergoede race en slaagde erin om het laatste wk-punt te bemachtigen. Hij reed met enorm veel passie en toonde wat voor een steengoede en enorm getalenteerde rijder dat hij is. Ik vind dat hij daarvoor geprezen mag worden.”

Hasegawa was ook vol lof over de race van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

“Stoffel had een ongelooflijke start en pushte heel de race lang. Daarom is het ook teleurstellend dat hij niet in de punten wist te finishen.”

“Wat onze power unit betreft, slaagden beide wagens erin om de race te finishen en een behoorlijke snelheid te halen, dit ondanks de uitdaging omwille van de grote hoogte waarop in Mexico werd verreden. Ik denk dat we Mexico met een positief gevoel konden verlaten,” besloot de Honda F1-baas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België