logo
 

Honda overweegt om ‘Spec 4-motor’ uit te testen in Monza

31 augustus 2017 — Honda zou overwegen om tijdens het raceweekend in Italië een verbeterde versie van haar motor uit te testen, een zogenaamde 'Spec 4'.


Tijdens het raceweekend in België introduceerde Honda een ‘Spec 3.6’ bij Vandoorne. Het moest de motor na de oefensessies op vrijdag echter opnieuw vervangen door een ‘Spec 3.5’. Oorspronkelijk was het echter de bedoeling om een ‘Spec 4’ te introduceren in België maar de motor geraakte niet op tijd klaar.

Het zou nu de bedoeling zijn om op vrijdagochtend een ‘Spec 4’ in te bouwen bij Alonso zijn McLaren en de motor na enkele rondjes de motor opnieuw te vervangen. Het zou vervolgens de bedoeling zijn om de ‘Spec 4’ te gebruiken tijdens de race in Singapore, waar McLaren wil proberen om in de punten te eindigen, iets dat in Italië onder normale omstandigheden onmogelijk lijkt.

Honda is echter nog niet zeker dat het de verbeterde versie van de motor zal uittesten. Pas op vrijdagochtend zal er definitief uitsluitsel zijn over het al dan niet inbouwen van de ‘Spec 4’ in Alonso zijn McLaren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België