Honda plant nog één grote upgrade van haar motor voor McLaren

27 september 2017 — Honda, de huidige motorpartner van McLaren, wil dit seizoen nog één grote motorupgrade introduceren in plaats van verschillende kleine.


De Japanners introduceerden dit seizoen al verschillende kleinere upgrades voor haar power unit. In het begin gingen daar geen gridpenalty’s mee gepaard maar ondertussen is dat wel het geval. Omdat nu duidelijk is dat McLaren en Honda vanaf 2018 hun eigen weg gaan verandert ook de aanpak voor de rest van het seizoen.

Honda zal in de plaats van verschillende kleinere upgrades, waarmee vaak een gridpenalty gepaard zou gaan, zal Honda tijdens de resterende races nog één grotere upgrade voorzien.

“We willen het aantal upgrades voor de motor tijdens de rest van het seizoen beperken. Dat is omdat we de resultaten van dit seizoen willen maximaliseren,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Voordien gaven we de prioriteit aan het zo snel mogelijk verbeteren van de performance en dit door zo snel mogelijk upgrades te introduceren. Iedere verbetering zou immers ook voor volgend jaar haar nut bewijzen, we moesten dan ook niet aarzelen om upgrades te introduceren.”

“Nu weten we echter dat we volgend jaar niet meer met Stoffel en Fernando zullen samenwerken. Het zorgt ervoor dat we ons willen concentreren op de resultaten die we dit jaar met McLaren behalen.”

“Ik zou graag dit jaar meer punten behalen, ik wil bijdragen aan dit team,” aldus Hasegawa.

Honda wil in plaats van verschillende kleinere upgrades nu met één grotere upgrade komen.

“Indien we één grote upgrade kunnen voorzien dan moeten we daar niet mee wachten en twijfelen om een bestraffing te incasseren,” besloot Hasegawa.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië