Honda-protegé Matsushita krijgt F1-test bij Sauber

24 juli 2017 — De nakende samenwerking met Honda lijkt voor Honda-protegé Nobuharu Matsushita de eerste vruchten af te werpen. De Japanner mag voor het Sauber F1 team testen in Hongarije.


De voorbije dagen was er veel te doen over de al dan niet nakende samenwerking tussen Sauber en Honda in 2018. Er ontstond twijfel over de samenwerking van Sauber met Honda maar met de bevestiging dat Nobuharu Matsushita voor het Zwitserse team mag testen in Hongarije lijkt Sauber de geruchten dat de samenwerking er toch niet zou komen te ontkennen.

Indien de samenwerking tussen Sauber en Honda in 2018 daadwerkelijk plaatsvindt dan lijkt de kans bijzonder groot dat Matsushita één van beide racezitjes zal krijgen. Matsushita lijkt alvast verheugd met zijn eerste kans op een F1-test.

“Toen ik vier jaar oud was, was ik gefascineerd door Michael Schumacher die in de Formule 1 racete,” zegt de Japanner in een reactie. “Sindsdien is het mijn droom om F1-piloot te worden. Ik ben erg opgewonden dat ik voor het eerst met een F1-bolide mag testen en ik kijk er enorm hard naar uit om in de Sauber C36-Ferrari over de Hungaroring te rijden.”

“Het is een geweldige kans voor mij. Ik hoop dat het zowel voor mezelf als het team een productieve dag wordt. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk te leren. Ik wil het Sauber F1 team alvast bedanken voor deze kans.”

Matsushita is momenteel actief in de Formule 2 en was in de GP2 ooit de teamgenoot van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België