Honda-protegé Tsunoda past stoeltje bij AlphaTauri voor F1-test in Imola

14 oktober 2020 — Ondanks het aangekondigd afscheid van Honda lijkt de Japanner Yuki Tsunoda steeds dichter bij een mogelijk racezitje in de Formule 1 te komen.

Tsunoda is bezig aan een sterk seizoen in de Formule 2. De Japanner staat momenteel derde in het kampioenschap, een mooi bewijs van zijn talent maar dat is niet altijd voldoende om door te kunnen stoten naar de Formule 1.

Gelukkig voor hem wordt Yuki Tsunoda gesteund door Honda al leek dat ook een nadeel te zullen worden. Tsunoda zijn toekomst leek tot enkel weken geleden dan ook bij AlphaTauri te liggen dat net als Red Bull met Honda-motoren rijdt.

Die bijna zekere toekomst bij AlphaTauri kwam de voorbije dagen serieus onder druk te staan nadat Honda besloot de F1 de rug toe te keren en haar samenwerking met Red Bull en AlphaTauri eind 2021 stop te zetten. Desondanks lijkt de Japanner verder te kunnen timmeren aan zijn F1-toekomst.

Yuki Tsunoda zal op 4 november, enkele dagen na de GP van Emilia-Romagna, op het circuit van Imola zijn eerste meters in een F1-bolide mogen maken. Dat zal gebeuren met een twee jaar oude AlphaTauri F1-bolide.

Ter voorbereiding daarvan paste Tsunoda alvast een stoeltje in de wagen en dat leidde tot een glimlach op het gezicht bij de Japanner.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België