Honda rekent op hulp van nieuwe partner voor de ontwikkeling van turbo

15 november 2018 — Honda gaat samenwerken met het bedrijf IHI om hen te helpen bij de ontwikkeling voor de turbo van hun power unit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Volgend jaar zal Honda niet alleen motoren leveren aan Toro Rosso maar zal ook de hoofdmacht van Red Bull aantreden met krachtbronnen van het Japanse merk. Dat is een verdubbeling van het aantal partners en daarom zijn ze bij Honda op zoek gegaan naar een partner voor de ontwikkeling van hun turbo’s en die hebben ze gevonden in het bedrijf IHI.

“We verwachten een aanzienlijke stap vooruit op het vlak van vermogen door deze samenwerking. Samen zullen we gaan voor overwinningen,” aldus de baas van communicatie van Honda, Katsuhide Moriyama.

Eigenlijk is de samenwerking niet nieuw want IHI is al betrokken bij de bouw van de Honda-motoren sinds hun terugkeer naar de F1 in 2015. Nu is er een overeenkomst om de samenwerking te versterken en zullen ze zich toespitsen op het aanleveren van onderdelen en voor de turboladers op de krachtbronnen van Honda. Het doel is om de ontwikkeling van de motoren te versnellen.

“Door deze nieuwe technische samenwerking is het doel om de Honda power units zo goed als mogelijk laten te presteren. Dit vooral door de turbolader te ontwikkelen,” aldus Yoshinori Kawasaki van IHI.

“We hopen dat vanaf 2019 de Honda-motoren, door middel van de turboladers van IHI, het soort van prestaties zullen leveren zoals ze dat tijdens de jaren tachtig en negentig deden.”

Tot nog toe was de terugkeer van Honda naar de Formule 1 geen onverdeeld succes en na drie jaar van kommer en kwel bij McLaren vinden we de Japanse motoren sinds dit jaar terug in de Toro Rosso’s.

Vanaf volgend jaar komt daar met Red Bull een absoluut topteam bij, de verwachtingen zijn hooggespannen zowel langs de kant van Red Bull als van Honda. 

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België