Honda: “Relatie met McLaren is sterker dan ooit”

26 november 2015 — Volgens Honda F1-baas Yasuhisa Arai is de samenwerking en relatie met het McLaren F1-team sterker dan ooit.


Hooggespannen waren de verwachtingen toen zo’n twee jaar geleden de hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda in de Formule 1 werd aangekondigd. Maar die hooggespannen verwachtingen werd overduidelijk niet ingelost tijdens het eerste seizoen.

Zo’n jaar geleden testten McLaren en Honda na het raceweekend in Abu Dhabi voor het eerst opnieuw samen. De McLaren-Honda MP4-29H/1X1, een zogenaamde interim-ontwikkelingswagen, werd de baan op gestuurd. Al was dat relatief te noemen want de wagen stond meer stil dan dat hij aan het rijden was.

Ook tijdens de verschillende wintertests in de aanloop naar het seizoen 2015 doken er allerlei problemen op en die lijn werd doorgetrokken tijdens het seizoen. 2015 was dan ook een teleurstellend seizoen voor McLaren-Honda, dat met 27 punten voorlaatste staat in het constructeurskampioenschap en onlangs nog sponsor Tag Heuer zag vertrekken.

Volgens Honda F1-baas Yasuhisa Arai hebben McLaren en Honda er echter een leerrijk jaar opzitten waarbij de samenwerking en relatie tussen beide partijen sterker dan ooit is geworden.

“Er is zoveel gebeurd sinds McLaren en Honda hier vorig jaar in Abu Dhabi aan hun nieuw avontuur begonnen,” aldus Arai. “We komen van erg ver sinds die eerste test, en ook al kenden we een moeilijk en veelbewogen seizoen in 2015, het team is sterker en vormt een krachtig geheel.”

“De hoeveelheid veranderingen die we tijdens het jaar aan de wagen en de motor gedaan hebben en de snelheid waarmee we dat gedaan hebben is ongelooflijk. Woking en Sakura hebben heel het jaar onvermoeibaar gewerkt, samen met de rijders, is de verbondenheid naarmate dat het seizoen vorderde sterker dan ooit geworden. Ik ben hen dan ook dankbaar voor het harde werk en hun enthousiasme is motiverend om progressie te boeken tijdens de winter,” besluit Arai.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België