Honda: “Toro Rosso motoren leveren zou erg moeilijk zijn”

03 oktober 2015 — Volgens Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, is het niet eenvoudig om Toro Rosso eventueel van motoren te voorzien.


Honda beleeft als motorleverancier van McLaren een bijzonder moeilijk en teleurstellend seizoen. De Japanners lieten bij de aankondiging van hun comeback verstaan dat ze in 2015 alleen McLaren van motoren zouden voorzien. Honda sloot echter niet uit dat het nadien ook andere teams van motoren zou voorzien.

Red Bull en Toro Rosso hebben nog geen motorleverancier voor volgend jaar. Mercedes wil geen motoren leveren en Renault trekt zich terug als motorleverancier. Ferrari lijkt dan ook, gezien de tegenvallende resultaten van Honda, de enige mogelijkheid voor beide teams.

Toch wordt er ook gespeculeerd dat Ferrari eventueel Red Bull van motoren zou voorzien en Honda eventueel Toro Rosso. Maar Honda dat Toro Rosso van motoren voorziet, dat is volgens Honda niet zo simpel.

“Het is moeilijk om Toro Rosso eventueel van motoren te voorzien,” aldus Arai tegenover F1i. “Het is moeilijk, ook omwille van onze eigen power unit. We moeten eerst onszelf in een goede positie plaatsen.”

Waarmee Arai eigenlijk aangeeft dat Honda er eerst voor wil zorgen dat het haar motor krachtiger en betrouwbaarder wil maken.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België