Honda: “We bevinden ons halverwege een hoge bergbeklimming”

28 maart 2015 — Bij Honda gebruiken ze graag profetische woorden. Volgens de Japanners bevinden ze zich "halverwege een hoge bergbeklimming".


Voorzichtig zijn er tekenen van progressie merkbaar bij McLaren-Honda. McLaren denkt dat het sinds de GP van Australië zo’n 1,6 seconde dichter bij Mercedes is gekomen. De harde realiteit zegt dan echter dat de achterstand op Mercedes nog steeds 2,5 seconden is.

Dat is een enorm grote kloof, zeker voor een team zoals dat van McLaren. Enkel het team van Manor Marussia was tijdens de kwalificatie voor de GP van Maleisië trager dan McLaren-Honda.

De Honda-motor geeft nog steeds niet zijn volledige potentieel en volledige motorkracht vrij. De Japanners opteren er immers voor om de motor terug te schroeven zodat er zo veel mogelijk kilometers mee gereden kunnen worden en de motor betrouwbaarder is. Pijnlijk was dan weer wel dat twee weken geleden Kevin Magnussen zijn Honda-motor de geest gaf op weg naar de startgrid voor de GP van Australië.

Maar zoals reeds gezegd, Honda is er van overtuigd dat sindsdien de nodige progressie werd geboekt.

“De voorbije twee weken hebben we serieuze inspanningen gedaan. Wij van Honda zijn nog steeds bezig met de beklimming van een erg hoge berg en we bevinden onsl halverwege die beklimming,” zei Yasuhisa Arai , de baas van Honda. “We hebben er echter alle vertrouwen in dat wat we de voorbije twee weken gedaan hebben erg goed is voor ons zelfvertrouwen. Misschien kunnen we de komende twee weken opnieuw een stap vooruit zetten. Zo kunnen we stap voor stap steeds betere resultaten neerzetten.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België