Honda: “We halen nu het prestatieniveau dat we begin dit seizoen wensten te behalen”

11 augustus 2017 — Ook bij Honda maken ze tijdens de zomerpauze een tussentijdse balans op en daar blikken ze met erg gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft.


De verwachtingen waren hooggespannen bij McLaren-Honda maar het seizoen, en ook de voorbereidende wintertests, startten in mineur. Er waren heel wat betrouwbaarheidsproblemen met de Honda-motor en ook het prestatieniveau was ondermaats.

Ondertussen heeft Honda een inhaalbeweging gemaakt en slaagden Alonso en Vandoorne erin om hun eerste punten te behalen. Echt tevreden kunnen ze bij McLaren en Honda echter nog steeds niet zijn.

“Ik kan moeilijk zeggen dat ik tevreden ben,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Het huidige niveau is het niveau dat we aan het begin van het seizoen misschien wensten te halen. Ik denk dan ook bij mezelf: ‘We halen ten minste het niveau dat we tijdens de tests in Barcelona wensten te behalen’.”

“Het vergde dan ook ongeveer vijf maanden. Puur vanuit een technisch standpunt, en de mate waarin je kan ontwikkelen, mag je fier zijn dat je dit in vijf maanden kon verwezenlijken. Om de F1-kalender te respecteren is dat echter te laat. Ik ben dan ook half opgelucht en half teleurgesteld dat we dit niveau niet haalden aan het begin van het seizoen.”

Er is momenteel nog steeds geen duidelijkheid over het feit of McLaren en Honda ook in 2018 blijven samenwerken. Aangezien McLaren niet echt over veel alternatieve mogelijkheden beschikt lijkt de samenwerking met Honda gewoonweg door te zullen gaan.

“We praten momenteel en onze communicatie is nog steeds erg sterk. We moeten dan ook geen speciale meetings organiseren,” besluit Hasegawa.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië