Honda: “We overwegen geen overstap naar de Formule E”

02 oktober 2020 — Na het aangekondigd vertrek van Honda uit de Formule 1 kon het speculeren over een eventuele overstap naar de Formule E beginnen. Volgens Honda zelf is daar momenteel echter geen sprake van.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

“Sinds we onze overeenkomst met Red Bull met een jaar verlengd hebben, hebben we ook over veel dingen nagedacht,” aldus Honda President Takahiro Hachigo.

“In augustus hebben we onze intenties en bedenkingen aan Red Bull Racing meegedeeld en eind september hebben we vervolgens beslist om onze deelname aan de Formule 1 stop te zetten.”

“Het heeft niet echt iets te maken met voordelen of besparingen op de korte termijn, we willen koolstofneutraal zijn tegen 2050, dat doel willen we nastreven.”

“We willen onze middelen op dat vlak aanwenden, het is niet iets waarmee we omwille van Covid willen besparen, het zijn onze middelen op het vlak van engineering die we anders willen aanwenden, daarop is de beslissing hoofdzakelijk gebaseerd.”

Nu bekend is dat Honda de Formule 1 vaarwel zegt is het uiteraard de vraag of Honda zich ook zal terugtrekken uit andere raceklassen en eventueel gaat deelnemen aan de Formule E.

“Wat andere elektrische raceklassen betreft, we hebben geen concrete plannen om daaraan nu deel te nemen,” aldus de Honda-baas.

“Racen zit in het DNA van Honda, dus wat de andere raceklassen betreft waaraan we deelnemen, daaraan zullen we blijven deelnemen en dat met alle passie die we typisch daarvoor hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België