Honda: “We weten nog niet waar we staan”

21 februari 2016 — McLaren-Honda presenteerde vandaag haar nieuwe wagen, de MP4-31. De wagen moet het teleurstellende seizoen 2015 doen vergeten.


De hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda draaide niet meteen uit op succes. Algemeen werd niet verwacht dat ze voor de titel zouden gaan strijden, maar af en toe aanspraak maken op een podiumplaats werd wel verwacht

Het draaide echter helemaal anders uit. McLaren-Honda slaagde er zelfs amper in om in de punten te finishen. Meermaals moesten Jenson Button en Fernando Alonso hun wagen aan de kant parkeren omwille van technische problemen. Bovendien was de power unit van Honda ook niet krachtig genoeg.

Tijdens het seizoen viel daar nog weinig aan te doen, voor de grote stap vooruit moest immers gewacht worden tot na afloop van het seizoen. Honda en McLaren hebben hard samengewerkt om van de MP4-31 een veel betere wagen te maken dan de MP4-30, al geeft ook Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, toe dat ze nog niet weten waar ze zich momenteel bevinden.

“We hebben vorig jaar veel geleerd en hebben tijdens de winter wijzigingen aangebracht aan de compressor en heel wat andere onderdelen van de power unit. Daardoor moet ons concept van vorig jaar volwassener worden. Onze focus ligt nu tijdens de acht dagen testwerk op het testen van de balans van het chassis en de power unit, in het bijzonder ERS,” aldus Arai.

“We zullen pas na de twee tests weten waar we staan. We kijken er echter naar uit om opnieuw de baan op te kunnen. Data verzamelen en feedback geven aan de ingenieurs om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op Melbourne. Het is leuk om terug te zijn.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië