Honda: “We willen tegen de zomer winnen”

25 maart 2019 — Honda wil tegen de zomer een overwinning behalen, zo heeft Honda F1-baas Masashi Yamamoto laten verstaan. Volgens Yamamoto moet Honda als motorleverancier daar tegen de zomer toe in staat zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Sinds dit seizoen voorziet Honda voor het eerste sinds haar comeback in de sport twee teams van motoren. Na Toro Rosso is nu ook Red Bull Racing afnemer van de Honda-krachtbronnen en het is vooral die laatste uiteraard die voor die eerste overwinning moet zorgen.

“Dit is een erg belangrijk jaar voor ons want voor het eerst in het hybride-tijdperk voorzien we twee teams van motoren,” aldus Honda F1-baas Masashi Yamamoto tegenover ‘Motorsport.com’. “Nu zitten we in een situatie waarin we kunnen tonen dat Honda wil winnen.”

“We hopen dat dit ook gebeurt, misschien rond de zomer. Hopelijk is dat het geval, we wensen het alvast. We hebben nu de kans om te tonen wat onze filosofie richting het behalen van overwinningen is.”

Opvallend is dat Honda enkel als doel stelt om tegen de zomer een overwinning te behalen. De ambities van Honda staan in schril contrast met de uitspraken van Helmut Marko. Die stelde dat Red Bull-Honda dit jaar minstens vijf races wil winnen.

“We proberen de verwachtingen bescheiden te houden,” aldus Yamamoto. “Bij racen telt echter het resultaat, het zijn de resultaten die weerspiegelen waar je staat.”

“We moeten onze technologie en performance in de race verbeteren. We hebben eerlijk gezegd nog niet het gevoel dat we met onze power unit het niveau van Ferrari en Mercedes bereikt hebben. We moeten het huidige niveau overstijgen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België