Honda: “We zijn er klaar voor”

04 maart 2015 — Bij Honda zijn ze naar eigen zeggen klaar voor de start van het nieuwe F1-seizoen en de eerste race in Melbourne.


McLaren-Honda ondervond de nodige problemen tijdens de voorbereidende wintertests in Jerez en Barcelona. De renstal reed heel wat minder ronden dan verwacht en de MP4-30 stond meermaals met de nodige problemen aan de kant of in de garage. Volgens Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, is Honda echter klaar voor haar comeback in de Formule 1.

“Op de power unit werkt alles goed,” aldus Arai. “Het systeem zelf is zeer goed en klaar om te racen. Ik heb nog steeds grote ambities. We hebben onze laatste data gefinaliseerd en bevestigd voor Melbourne. Ik denk dat er geen probleem is.”

De homologatie van de power unit van Honda gebeurde op 28 februari en vanaf nu zijn er dus nog maar een beperkt aantal wijzigingen mogelijk aan de motor van de Japanners. Hoeveel zogenaamde ‘tokens’ Honda krijgt voor de aanpassingen aan haar motor is echter nog niet geweten.

“Nee, dat weten we nog niet,” zei de motorsportbaas van Honda. “Geef ons alstublieft de tokens! We hebben onze power unit reeds gehomologeerd maar ik weet niet hoeveel tokens de anders fabrikanten reeds gebruikt hebben. Misschien pas net voor Melbourne, of daarna, weten we hoeveel tokens we zullen kunnen gebruiken tijdens het seizoen.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België