Honda: “We zullen het komend jaar beter moeten doen”

24 december 2018 — Honda beseft dat het vanaf volgend jaar beter zal moeten presteren, zeker gezien het feit dat het vanaf dan ook Red Bull Racing van motoren zal voorzien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Na de breuk met McLaren werd Honda dit jaar motorleverancier van Toro Rosso. De Japanners presteerden alvast een stuk beter dan de voorbije jaren met McLaren maar er rest nog steeds een kloof met de concurrenten Mercedes, Ferrari en Renault. Desondanks is Honda toch tevreden.

“Doorheen het jaar hebben we onze power unit verbeterd op het vlak van performance en betrouwbaarheid en dat dankzij de enorm inspanningen van de engineers en de mecaniciens,” aldus Honda F1-baas Masashi Yamamoto tegenover ‘Crash.net’.

“Iedereen binnen Toro Rosso alsook beide rijders hebben een enorm belangrijke rol gespeeld bij onze ontwikkeling, niet alleen op technisch vlak. Ik wil hen ook bedanken omdat ze zo ruimdenkend zijn en een positieve attitude hebben. Dat was een serieuze boost voor iedereen bij Honda.”

Bij Honda spreken ze duidelijk van een veel betere samenwerking met Toro Rosso dan met McLaren. Bovendien zal het vanaf volgend seizoen ook zusterteam Red Bull van motoren voorzien, iets wat extra druk zal leggen bij de Japanse motorleverancier.

“Volgend seizoen zullen we voor het eerst sinds onze terugkeer in 2015 twee teams van motoren voorzien,” aldus Yamamoto. “We zullen het beter moeten doen en met dat in het achterhoofd is iedereen die bij ons project betrokken is enorm hard aan het werken zodat we ons in een goede toestand bevinden tegen de eerste wintertest in februari.”

“Terwijl we ons voorbereiden op ons tweede seizoen met Toro Rosso en ons eerste met Red Bull Racing is het ons doel om progressie te blijven maken en meer naar voor op te schuiven.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België