logo
 

Honda: “Wij willen winnen en de nummer 1 worden”

12 april 2018 — De technisch directeur van Honda, Toyoharu Tanabe, laat weten dat Honda nederig zal blijven tot het zal winnen en de nummer 1 wordt.

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Na een wat valse start in Melbourne moeten ze bij Toro Rosso en Honda in Bahrein ongetwijfeld opgelucht ademgehaald hebben. Na drie verloren jaren bij McLaren kende Honda bij nieuwe partner Toro Rosso geen al te beste start van het nieuwe seizoen maar in Bahrein was er dan eindelijk eens positief nieuws.

Pierre Gasly stuurde zijn Toro Rosso tijdens de race naar de vierde plaats en tekende zo voor de hoogste notering voor Honda sinds haar terugkeer naar de F1 in 2015. Het is waar dat bepaalde dingen in hun voordeel speelden in Bahrein maar bijvoorbeeld de snelheid op het rechte stuk die de Toro Rosso’s laten optekenen tonen aan dat de Japanners veel vooruitgang geboekt hebben tijdens de voorbije winter.

Teambaas Franz Tost liet al optekenen dat de samenwerking tussen Toro Rosso en nieuwe partner Honda erg voorspoedig verloopt. De technisch directeur bij Honda Toyoharu Tanabe is ook tevreden met de behaalde resultaten en hij is erop gebrand om na drie seizoenen van kommer en kwel bij McLaren op de ingeslagen weg verder te gaan.

“Dit jaar is een ander verhaal,” aldus Tanabe. “Toch kan ik niet tevreden zijn met dit resultaat want er waren drie opgaves en de achterstand op de eerste drie bedraagt nog 1 minuut.”

“Ik wil nu geen grote uitspraken doen, we hebben geen andere keuze dan blijven vooruit te gaan. Ons doel is immers om te winnen en de nummer 1 te worden,” besluit Tanabe.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België