“Honda wil Red Bull graag motoren leveren”

02 november 2015 — Volgens Christian Horner wil Honda graag motoren aan Red Bull leveren maar stoot de Japanse constructeur daarbij eventueel op een veto van McLaren-Baas Ron Dennis.


F1-baas Bernie Ecclestone liet een week geleden tijdens het raceweekend in Austin verstaan dat Honda eventueel motoren aan Red Bull wou leveren maar dat het daarbij tegen een veto van Ron Dennis botste.

Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, is Honda alvast enthousiast over een eventuele levering van motoren aan Red Bull.

“Ik heb met nog niemand anders van McLaren gesproken dan Ron Dennis. Hij is de enige die het recht heeft om iets in de naam van McLaren te zeggen en zijn visie was redelijk duidelijk,” aldus Horner. “Honda is enthousiast maar jammer genoeg hebben ze een contract met McLaren dat ze moeten respecteren en dat heeft op zich dan ook weinig met ons te maken. Ze moeten zelf beslissen wat ze doen.”

McLaren-baas Ron Dennis mag dan wel een vetorecht hebben, volgens F1-baas Bernie Ecclestone is Honda bij haar comeback in de Formule 1 er mee akkoord gegaan dat ze bij het tweede seizoen eventueel twee teams, en bij het derde seizoen eventueel drie teams, van motoren zouden voorzien indien daar vraag naar is.

“Dat is een discussie tussen hen, de FIA en de FOM,” aldus Horner. “Wij gaan ons niet mengen in dat debat. Bernie en Jean Todt hebben hun standpunt duidelijk gemaakt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België