Honda wordt niet langer afgeremd door ‘opkuis’ van problemen

30 december 2019 — Voor Honda was 2019 een zeer mooi jaar en dat was naar eigen zeggen te danken aan het feit dat ze zich voor het eerst in jaren op prestatieverbeteringen konden richten in plaats van problemen verhelpen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Honda behaalde het voorbije seizoen samen met Red Bull drie overwinningen en twee podia met Toro Rosso. Een mooi bewijs van de vooruitgang die Honda het voorbije jaar boekte.

“Ik denk dat we nu geleerd hebben wat de prioriteit voor de kwalificatie is en hoe je een race kan winnen,” aldus Toyoharu Tanabe, de Honda F1 technisch directeur tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik vraag de mensen in Sakura nu om zich op enkele cruciale zaken te verbeteren. We hebben nu al veel geleerd.”

De betrouwbaarheid was bij Honda het voorbije seizoen veel beter dan de jaren voordien en dat was voor de Japanners de sleutel tot succes en de progressie die dit jaar werd geboekt. Honda kon zich daardoor immers veel meer focussen op het verbeteren van de prestaties van haar motor.

“Langs de andere kant was onze betrouwbaarheid dit jaar nog niet goed genoeg. Onze betrouwbaarheid was in vergelijking met vorig jaar echter wel veel beter. Het betekent dan we ons veel meer op vooruitgang konden focussen in plaats van problemen verhelpen.”

“In het verleden moesten we vaal vooral testen om problemen te verhelpen,” besloot Tanabe.

Dit bericht bekijken op Instagram

11 podiums for us in 2019 ߤذߏ»But which one was your favourite? ➡️ ߥ‰#AustralianGP ߥ‰#SpanishGP ߥ‡#AustrianGP ߥǰߥ‰#GermanGP ߥˆ#HungarianGP ߥ‰#SingaporeGP ߥ‰#USGP ߥǰߥˆ#BrazilianGP ߥˆ#AbuDhabiGP #PoweredByHonda - #Honda #ToroRosso #RedBull #F1 #Motorsport

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België