“Honda zal McLaren in 2017 een competitieve motor geven”

23 november 2016 — Volgens Fernando Alonso zal McLaren in 2017 over een Honda-motor beschikken die veel competitiever is.


McLaren kende vorig jaar een dramatisch F1-seizoen en dit jaar wilde het een serieuze stap vooruit zetten. Deels is dat ook gelukt, al verliep vooral het begin van het seizoen opnieuw bijzonder moeilijk. Ook op de erg snelle circuits ondervond McLaren opnieuw de nodige moeilijkheden.

“Nadat we vorig jaar heel wat problemen hadden bevonden we ons dit jaar in een positie waarin we de strijd met de wagens in het middenveld konden aangaan,” blikt Alonso terug op het voorbije seizoen. “Volgend jaar willen we de laatste stap zetten en voor meer dan een plaats in het middenveld strijden. Ik denk dat we door de nieuwe regels een mooie kans krijgen. Alles zal immers door elkaar geschud worden. Indien we meteen vanaf de eerste race over een snelle wagen kunnen beschikken dan maken we kans om het goed te doen.”

Volgens Alonso hebben McLaren en Honda dit seizoen vooral veel vooruitgang kunnen boeken doordat de betrouwbaarheid van de motor veel beter was. Daardoor kon de focus eindelijk verschuiven naar het verbeteren van de prestaties van de motor.

“Op het vlak van de motor denk ik dat we dit jaar veel geleerd hebben. Veel meer dan vorig jaar want toen was het vooral een kwestie van de motor het raceweekend te laten overleven, de motor proberen de finishvlag te laten halen. De motor was minder goed op heel wat vlakken: motorkracht, batterijen, betrouwbaarheid, alles eigenlijk. Het was dan ook moeilijk om iets te leren want we moesten er vooral voor proberen zorgen dat hij bleef werken. Dit jaar konden we de motor meer finetunen en dat zal zich volgend jaar lonen.”

Het huidige seizoen zit er nog niet op maar Alonso kijkt al reikhalzend uit naar het seizoen 2017.

“Wat de motor betreft heb ik veel vertrouwen. De grote vraag volgend jaar zijn echter de nieuwe regels en de nieuwe aërodynamica. Ik heb echter ook daarin vertrouwen want McLaren is een groot team met heel wat middelen. We beschikken over heel wat mogelijkheden en het ziet er dan ook goed uit voor 2017. Ik kijk er al naar uit,” besluit Alonso.

Dat alles zou uiteraard ook goed nieuws betekenen voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die volgend jaar samen met Alonso het rijdersduo bij McLaren-Honda vormt.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België