Honda zorgt met update voor krachtigere motor maar ERS-problemen blijven

17 oktober 2015 — Honda, de motorleverancier van McLaren, zal voor de GP van de Verenigde Staten een update van haar motor voorzien.


De aangepaste motor is krachtiger, waardoor op dat vlak de achterstand met de concurrentie iets kleiner wordt, maar de ERS-problemen waarmee de Japanners kampen blijven bestaan.

Honda kent tot dusver een erg moeilijk seizoen. Mits de nodige updates probeert Honda de prestaties en betrouwbaarheid van haar motor te verbeteren, maar dat lijkt niet helemaal te lukken.

McLaren beschikte tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Rusland over een aangepaste Honda-motor maar het team besloot uit strategische overwegingen om die motor nog niet te gebruiken in Sochi. Tijdens de volgende race in Austin zal de motor wel gebruikt worden, al betekent de introductie van de nieuwe motor niet automatisch dat alle problemen van de baan zijn.

“Er zal vooruitgang geboekt worden op het vlak van motorkracht want de interne verbrandingsmotor heeft een upgrade gekregen,” aldus Yasuhisa Arai, de Honda F1-baas, tegenover ESPN. “We hebben echter nog steeds een probleem met ERS.”

Volgens Arai verliep het debuut van de nieuwe Honda F1-motor in Sochi erg vlot.

“Het was de eerste keer dat de nieuwe motor op een circuit werd ingezet. Uit de tests op de dyno wisten we reeds dat alles goed werkte en we zijn dan ook erg tevreden. Het is goed dat we vooruitgang boeken,” besluit Arai.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België