Hongarije verlengt verbod grote publieksevenementen: F1-race in gevaar?

30 april 2020 — Hongarije heeft het verbod op grote 'publieksevenementen' tot minstens 15 augustus verlengd, daarmee dreigt ook de F1-race in Hongarije niet te kunnen doorgaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door hungaroring_official (@hungaroring_official) op

Hongarije staat traditioneel vlak voor de zomerpauze in de Formule 1 op de kalender. Ondanks de ingrijpende hertekening van de F1-kalender werd er tot dusver vanuit gegaan dat Hongarije ook nu eventueel begin augustus op de nieuwe F1-kalender zou staan.

Er was zelfs sprake van eventueel twee races op de Hungaroring maar nu dreigt er zelfs om helemaal geen F1-race in Hongarije plaats te vinden.  In Hongarije is immers beslist dat tot en met 15 augustus in open lucht geen evenementen met meer dan 500 mensen mogen plaatsvinden.

Ook bij een F1-race zonder publiek zijn er heel wat medewerkers van de teams en de Formule 1 aanwezig. Men zit al snel aan zo’n 1000 medewerkers en dat zou meteen ook betekenen dat er al op zijn minst tot en met 15 augustus geen F1-race in Hongarije kan plaatsvinden. Bovendien bestaat de kans dat de maatregel verlengd wordt.

Indien de maatregel niet verlengd wordt bestaat wel de kans om de GP van Hongarije bijvoorbeeld op 23 augustus of 30 augustus te organiseren. Die laatste datum was oorspronkelijk voorbehouden voor de GP van België.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door hungaroring_official (@hungaroring_official) op

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België