“Hopelijk gaan ze nu eens naar de rijders luisteren”

19 maart 2016 — Felipe Massa was net als heel wat anderen danig gefrustreerd door de ridicule vertoning die de kwalificatie voor de GP van Australië was.


Volgens Felipe Massa hadden de rijders dit voorspeld. Tijdens een vergadering met de racedirecteur van de FIA in Barcelona, waar beide wintertests plaatsvonden, hadden de rijders gevraagd om de kwalificatie niet te veranderen. Uiteindelijk werd beslist om de nieuwe kwalificatie met ‘knockout-systeem’ toch in te voeren.

“Misschien gaan ze nu proberen wat meer naar ons te luisteren,” zei Felipe Massa. “Ze luisteren nooit, of slechts een klein beetje. Ik heb jaren ervaring op dat vlak.”

“Ze moeten wat meer naar de rijders luisteren. We waren er niet zeker van dat het zou veranderen door de nieuwe kwalificatie, maar ze trekken zich niks aan van de rijders.”

Volgens Felipe Massa moet er meer naar de rijders geluisterd worden en minder naar de teambazen.

“Wanneer je naar een vergadering gaat waar de teambazen op aanwezig zijn dan is het moeilijk om gezamenlijk bepaalde zaken te aanvaarden. Er zijn immers heel wat teambazen die alleen maar aan de resultaten van hun eigen team denken, dat doen de rijders veel minder.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België