“Hopelijk kan F1-seizoen afgewerkt worden ondanks opstoot coronavirus”

31 oktober 2020 — Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft er vertrouwen in dat de F1 het seizoen zal kunnen volmaken ondanks COVID-19 maar hij vertelt er ook bij dat er misschien nog wel dingen moeten aangepast worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Europa kreunt onder COVID-19 en dat kan ook een invloed hebben op het verdere verloop van het F1-seizoen. Vorig weekend in Portugal mocht er nog een gelimiteerd publiek aanwezig zijn terwijl de GP EmiliaRomagna, die plaatsvindt op het circuit van Imola, dit weekend achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

De volgende races zullen doorgaan in Turkije, Bahrein en Abu Dhabi. Toto Wolff laat weten dat de F1-commissie hem verzekerd heeft dat dat het huidige seizoen kan afgewerkt worden zonder noemenswaardige problemen.

“Het is besproken in de vergadering van maandag omdat de dingen ingewikkelder worden,” zei Wolff. “We hebben het heel goed gedaan in het reizen als een bubbel. We hadden gevallen in de F1, maar ze waren zeer, zeer uitzonderlijk.”

“Ik denk dat we hebben gereageerd op de juiste manier. In dat opzicht denk ik dat als we naar een circuit gaan, we niemand echt in gevaar brengen omdat we daar zijn, in onze kleine microkosmos. Maar je kunt er niet omheen dat de cijfers in de lift zitten, en dat het tot een punt kan komen dat sommige landen de grenzen sluiten, en dat gaat natuurlijk invloed hebben op de F1.”

“Zoals het nu is, en de informatie die we kregen van Chase Carey, is dat het er naar uitziet dat alles zal doorgaan. Maar, zoals hij ook zei, we weten niet wat er volgende week gebeurt met die stijgende cijfers, en we hebben geen idee wat er volgende maand zal gebeuren. Dus ik denk dat we ons gewoon moeten aanpassen,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België