logo
 

Horner: “De F1 moet entertainment boven technologie kiezen”

25 januari 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner moet de F1 kiezen voor reglementen die het publiek meer aanspreken. Op die manier kan de sport weer aan populariteit winnen. De uitbouw van de motor is daar volgens de Brit een goed voorbeeld van.


De motoren worden al sinds hun introductie in 2014 bekritiseerd. Te weinig geluid en te complex voor veel fans. En Horner kan de fans volgen. Motorenfabrikanten daarentegen zijn wel voorstander, de F1 kan voor hen een laboratorium zijn om hybridemotoren te testen.

“Voor mij moet F1 vooral om entertainment draaien”, zegt Horner, die zich dus eerder aansluit bij de fans. “Ik zou daarom ook liever een atmosferische V10, die veel kabaal maakt, achterin de wagen zien liggen. Misschien niet wat Honda en Mercedes willen, maar wel veel aantrekkelijker voor het publiek.”

Een nieuwe wijziging in het motorenreglement kan pas tegen 2020. Vreest Horner dan niet dat een terugkeer naar de ‘oude’ motoren er voor zal zorgen dat de grote autofabrikanten wegtrekken uit de sport?

“Om eerlijk te zijn, die fabrikanten komen en gaan wanneer ze willen. Jezelf in allerlei bochten wringen om er zo veel mogelijk aan boord te houden is niet gezond voor de F1. Laat de F1 een raceklasse zijn die het publiek entertaint.”
De nieuwe chassis- en carrosserieregels zijn volgens Horner alvast een stap in de goede richting.

“De wagens zien er geweldig uit. Laten we er nu ook voor zorgen dat ze een geluid krijgen dat er bij past.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België