logo
 

Horner gelooft in een sterke verbetering van Mercedes GP

04 mei 2010 — Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat we tijdens de Grote Prijs van Spanje een zeer sterk Mercedes zullen te zien krijgen.

In de Formule 1 doen de teams er daadwerkelijk alles aan om hun concurrenten nauwlettend in het oog te houden. Bij Red Bull is Christian Horner alvast van mening dat Mercedes GP niet bij de pakken is blijven zitten en dat we de Duitse renstal in Spanje wel eens haar eerste zege zouden kunnen zien behalen. De RB6 van Red Bull zelf zou eveneens drie tienden per seconde sneller moeten zijn dan voorheen.

“Uit onze betrouwbare data is gebleken dat onze wagen in Spanje ongeveer drie tienden van een seconde sneller zou moeten zijn geworden. Laat ons zeggen dat we van die veronderstelling toch wel mogen uitgaan”, zo verklaarde teambaas Horner die eveneens een sterk Mercedes verwacht.

Voormalig F1-rijder Helmut Marko deelt de mening van Christian Horner alvast niet helemaal. De collega van Horner blijft liefst nog even realistisch.

“Mercedes was voorheen ongeveer zes à zeven tienden van een seconde trager dan ons. Wij zijn nu drie tienden sneller geworden dus om te winnen zou Mercedes zowat een volle seconde moeten gevonden hebben. Een seconde per ronde lijkt me onrealistisch. Ons eigen pakket voor de RB6 zal ons in staat stellen de wereldtitel te pakken”, zo vertelde Helmut Marko.
image
Links: Christian Horner - Rechts: Helmut Marko

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België