Horner herhaalt: voorlopig geen teamorders bij Red Bull Racing

24 september 2014 — Horner liet weten dat hij het gebruik van teamorders, op deze fase van het seizoen, voor Red Bull niet nodig vindt. Hoewel Daniel Ricciardo nog steeds kans maakt op de wereldtitel, voelt hij geen wroeging tegenover Vettel. Afgelopen weekend eindigde immers Vettel vòòr zijn teamgenoot Ricciardo.

image
Ricciardo eindigde in Singapore als derde, terwijl Vettel tweede eindigde. Ricciardo heeft een achterstand van zestig punten ten opzichte van nieuwe WK-leider Lewis Hamilton. Doordat er in Abu Dhabi dubbele punten worden uitgedeeld, heeft Ricciardo nog een elftal punten nodig voordat de GP van Abu Dhabi van start gaat. Dan maakt Daniel Ricciardo wiskundig gezien nog kans op de titel.

Mocht Vettel zijn altijd lachende teamgenoot Ricciardo hebben voorgelaten, had de Australiër drie extra punten ontvangen. Maar bij Red Bull doen ze daar (nu nog) niet aan mee. Horner vindt dat beide rijders het zelf op de baan moeten uitvechten. “Onze rijders (Vettel en Ricciardo) maken nog kans op de titel. Zolang ze beiden, wiskundig gezien, kans hebben op de titel, is het aan hen om te strijden op de baan,” zegt Christian Horner, teambaas bij Red Bull.

Red Bull kiest er dus voor om hun rijders te laten racen. Horner kiest ervoor om niet alles op Ricciardo te zetten omdat er dan veel druk op de nieuwkomer bij Red Bull komt te staan. Horner geeft ook eerlijk toe dat Mercedes nog steeds de betere wagen heeft. De titel winnen wordt dus erg moeilijk, zo ziet Horner het ook in.

“We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Want Mercedes heeft nog steeds een groot voordeel. Zowel Vettel als Ricciardo zijn ingelopen ten opzichte van Nico Rosberg. Ricciardo heeft drie punten minder gescoord dan Vettel, maar zal dat het verschil uitmaken? Zonder glazen bol zullen we het nooit weten, dus lijkt het me onnodig om op deze fase van het seizoen teamorders uit te voeren,” aldus Christian Horner.

Horner maakt wel duidelijk dat teamorders aan de orde komen, mocht één van de rijders geen kans meer maken op de titel. “Als er een goede kans bestaat dat Ricciardo nog wereldkampioen kan worden, en Vettel is mathematisch uitgeschakeld, dan zullen we kiezen voor wat goed is voor het team.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België