Horner hoopt op interne strijd bij McLaren

11 december 2009 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Jenson Button misschien wel niet voldoende aan die ene wereldtitel die hij op zak heeft om Lewis Hamilton in 2010 de baas te kunnen. Horner hoopt alvast op een interne strijd.

Inderdaad, we blikken nog maar eens terug op het seizoen 2007. Lewis Hamilton en Fernando Alonso gingen destijds de strijd volledig met elkaar aan nadat men bij de Britse renstal regelmatig in het voordeel van Hamilton zou hebben gehandeld. Alonso stapte dan ook vroeger op dan verwacht en moest vervolgens zowat met hangende pootjes terugkeren naar de Franse renstal Renault alwaar hij eerder twee wereldtitels behaalde.

In 2010 hoeft men bij McLaren alvast geen rekening te houden met de nationaliteit van de rijders. Zowel Jenson Button als Lewis Hamilton zijn allebei Brits dus de kans op vriendjespolitiek zou niet zo groot mogen zijn als in 2007. De manier waarop Button de renstal Brawn GP heeft verlaten is ook niet helemaal zoals het van een wereldkampioen verwacht wordt. Op heel veel begrip hoeft de kersvers wereldkampioen alvast niet te hopen in 2010 want veel insiders zijn dan ook van mening dat arrogantie ook ditmaal kwam bovendrijven bij Button.

Zo sprak de pers ondertussen al met Christian Horner over de toekomstige samenwerking tussen Button en Hamilton bij McLaren. Een interne strijd zou uiteraard wel eens helemaal in het voordeel van Red Bull kunnen gaan spelen.

“Jenson gaat een grote uitdaging aan door in 2010 naast Lewis te gaan rijden. Dankzij zijn wereldtitel zal hij vast over meer vertrouwen beschikken dan voorheen maar het nieuwe reglement zou hem wel eens kunnen nekken. De duels tussen de rijders van McLaren zullen ons allemaal sensatie gaan opleveren en hopelijk nemen ze constant punten van elkaar af. Jenson wilde geen tweede rijder worden dus hij mag zijn kansen dan ook zelf gaan benutten”, zo vertelde Christian Horner.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België