Horner legt uit ...

03 november 2012 — Christian Horner heeft een woordje uitleg verschaft over de beslissing om Vettel morgen vanuit de pitstraat te laten vertrekken.

image
“De opdracht voor Seb om zijn wagen aan de kant te zetten na zijn laatste snelle ronde kwam van Renault. Er was een probleem met het brandstofsysteem, dus de auto moest onmiddellijk gestopt worden. Dit technisch probleem was echter niet de reden waarom de FIA de straf uitdeelde. Om de één of andere reden, waar we nog niet achter gekomen zijn, zat er nog slechts 850 ml brandstof in de tank. Er moet echter minstens één liter aanwezig zijn om een staal te kunnen afnemen.” legt de Red Bull teambaas uit.

“De Internationale Autosportfederatie besloot daarop om Seb te schrappen uit de kwalificatie. Daarop hebben wij de auto uit het gesloten wagenpark gehaald om te onderzoeken waar het probleem zich precies bevindt. Seb zal hierdoor wel vanuit de pitstraat moeten vertrekken. Dat betekent dat hij heel wat werk voor de boeg heeft morgen, maar gelukkig kon Mark Webber toch een goed resultaat behalen. Daar moeten wij nu zoveel mogelijk zien gebruik van te maken.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België