Horner: “Niet gezegd dat Verstappen meer talent heeft dan Vettel”

20 oktober 2018 — Red Bull-teambaas Christian Horner wil kwijt dat hij verkeerd geciteerd werd toen vorige week in de media geschreven werd dat hij vond dat Verstappen meer talent heeft dan Sebastian Vettel.


Vorige week citeerde het Duitse blad ‘Autobild’ Christian Horner als volgt: “Max heeft meer talent, hij is als een leeuw in de auto. Hij geeft nooit op.”

In een gesprek met ‘Sky’ op vrijdag benadrukt Horner dat bovenstaand citaat geen accurate weergave was van wat hij gezegd heeft in het bewuste interview.

“Het probleem met interviews in het Duits -niet dat ik Duits spreek hoor- is dat ze verkeerd geïnterpreteerd worden,” aldus Horner.

Naar eigen zeggen sprak Horner in het bewuste interview de Engelse woorden: “Max is a raw talent”. Raw met een “R” dus, dat betekent zoveel als natuurtalent in het Nederlands. De Engelsman denkt dat de Duitse journalist “more” heeft begrepen in plaats van “raw” en dat hij daardoor verkeerd geciteerd werd.

“Het zijn twee verschillende rijders,” gaat Horner verder. “Sebastian is, met wat hij bereikt heeft, fenomenaal. Ik blijf ook bij mijn uitspraken over Max, dat hij een natuurtalent is.”

“Volgens mij beginnen we nu ook te zien dat de ervaring begint te komen. De laatste vier, vijf races is hij in bloedvorm.”

Horner wil ook zijn rijder in bescherming nemen naar aanleiding van de uitspraken die hij deed over Renault.

“Ik denk niet dat Max bovenaan het lijstje staat van mensen die Cyril Abiteboul een kerstkaartje zal sturen dit jaar,” grapt de Engelsman. “Ik waarschijnlijk ook niet. Max is gewoon brutaal eerlijk en hij dient je meteen van antwoord.”

“We zijn volgend jaar toch niet meer met Renault dus wat zij doen zijn hun zaken. Wij kunnen ons beter concentreren op onze eigen toekomst,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België