logo
 

Horner: “Ricciardo deed het beter en verdient de pole”

28 oktober 2018 — Christian Horner was in de wolken met de eerste startrij van Red Bull en voor hem maakt het helemaal niets uit wie van zijn rijders van de polepositie mag starten op zondag.


Het gezicht van Max Verstappen stond op onweer na de kwalificaties voor de GP van Mexico. Nadat hij het hele weekend al gedomineerd had moest hij genoegen nemen met een tweede plaats en dat zinde de Nederlander helemaal niet. Hij schreef zijn tweede plaats onder andere toe aan technische problemen.

Red Bull-teambaas Christian Horner blijkt het daar niet helemaal mee eens te zijn en reageerde als volgt: “Max had dezelfde auto en dezelfde mogelijkheden maar Daniel deed het beter en verdient de pole.”

“Dit soort resultaten brengt nog meer impuls in het team. We hebben een geweldig team, een geweldige auto en geweldige rijders.”

“Zelfs als Daniel ons op het einde van het seizoen verlaat hebben we Gasly als vervanger die nog steeds aan het groeien is. Als we nu nog de extra PK’s kunnen hebben om ons korter bij Mercedes en Ferrari te brengen kunnen we het ze altijd moeilijk maken zoals vandaag.”

Als Verstappen de jongste polesitter in de geschiedenis van de Formule 1 wil worden moet hij dat dit seizoen nog proberen te bewerkstelligen. Er blijven dus nog twee GP’s over en Horner geeft toe dat dit, realistisch bekeken, waarschijnlijk de laatste kans was om ook dat record nog op zijn naam te schrijven.

“Hij zal het vanavond wel laten bezinken,” vertelt Horner bij ‘Motorsport.’ “Ik ben er zeker van dat hij morgen een goede race zal rijden, het is belangrijk dat we deze goede uitgangspositie in goede punten kunnen omzetten.”

“De rijders hebben hun deel gedaan en het team heeft ook fantastisch werk afgeleverd. We moeten gewoon zorgen dat we een goed resultaat behalen morgen.”

Horner waarschuwt voor de Mercedes van Hamilton en de Ferrari van Vettel die een hoge topsnelheid hebben en zo een bedreiging vormen in de race naar de eerste bocht. Zijn rijders moeten meer rekening houden met die bedreiging dan met elkaar volgens de Brit.

“Ze willen het allebei wel enorm graag en dat is gevaarlijk. Ze moeten zich goed inprenten dat ze deel uitmaken van een team en daar zullen we het morgen nog wel over hebben. Zulke dingen bespreken we morgenvroeg in de briefing.”

“De race wordt niet gewonnen in de eerste bocht. Veel zal afhangen van de bandenslijtage want de banden zijn zoals we hier al konden zien enorm broos. Het wordt vooral zaak van een strategie te hebben die ervoor zorgt dat we voor Ferrari en Mercedes kunnen blijven,” besluit Horner.


Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België