Horner: “Ricciardo en Verstappen hebben een positieve invloed op het team”

03 november 2016 — Daniel Ricciardo is na de GP van Mexico zeker van zijn derde plaats in het kampioenschap. Christian Horner, teambaas van Red Bull, zegt nu dat Ricciardo en Verstappen de lat hoger hebben gelegd.


Horner zegt dat de zeer goede resultaten van Ricciardo gedurende het seizoen de verwachtingen overtroffen. Vooral omdat men ervan uitging dat Ferrari de grootste concurrent van Mercedes ging worden. Door de prestaties van het team dit jaar, liggen de verwachtingen zeer hoog voor 2017.

“Het is fantastisch dat Daniel zeker is van zijn derde plaats in het kampioenschap. We staan nu 62 punten voor Ferrari in het constructeurskampioenschap en Daniel had een fantastisch seizoen. Beide rijders hebben zeer goed gepresteerd. Ik kijk al uit naar de laatste twee races. Daarnaast ziet het er ook goed uit voor 2017,” zei Horner.

Wanneer ze hem de vraag stelden of Verstappen de prestaties van Ricciardo bevordert, gaf hij het volgende antwoord: “Ze drijven elkaar steeds verder en verder. Ze hebben allebei de lat en het niveau van het team omhoog gekregen.”

Ricciardo zei zelf dat hij dolblij was nadat hij te horen kreeg dat hij derde werd. Het was immers een zware race voor hem door zijn niet al te goede strategie en meerdere incidenten rondom hem.

“Het is fantastisch om derde te worden in het kampioenschap. Ik ben trots op mijn prestaties dit seizoen. Het zou leuk geweest zijn om daadwerkelijk op het podium te hebben gestaan, maar dat was gewoon de situatie. Ik was een beetje gefrustreerd na het einde van de GP, maar het was alleszins leuker dan in je eentje rond te rijden,” liet Ricciardo weten.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België