logo
 

Horner verrast door manier waarop Mercedes teamorders hanteert

03 oktober 2018 — Red Bull-teambaas Christian Horner geeft aan verrast te zijn over de manier waarop Mercedes omging met haar teamorders tijdens de GP van Rusland afgelopen weekend.

Dit bericht bekijken op Instagram

There’s no such thing as an easy victory in F1. And there’s definitely no such thing as an easy 1-2. These are moments to be savoured. We couldn’t be more proud of every single man and woman who make results like this possible #TeamWork . . . . . #f1 #formula1 #formulaone #russiangp #russia #sochi #mercedesbenz #mercedesamg #mercedes #amg #petronasmotorsports #petronas #motorsport #lewishamilton #hamilton #valtteribottas #bottas

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Valtteri Bottas zag in Rusland een zege door de neus geboord toen men hem over de boordradio liet weten dat hij Lewis Hamilton moest voorlaten. De Fin gaf achteraf aan dat hij zich koud gepakt voelde door de teamleiding omdat het helemaal niet gepland was.

Christian Horner begrijpt wel dat Mercedes teamorders wil geven in deze fase van het kampioenschap maar hij begrijpt niet dat er vooraf geen duidelijke afspraken gemaakt werden.

“Voor zover ik het begrijp was Bottas niet bepaald gelukkig,” aldus Horner. “Je zou toch verwachten dat ze alle scenario’s voor de start van de wedstrijd al eens besproken hadden.”

“Het zou geen verrassing mogen zijn. Ik ben verrast dat het voor sommige mensen wel een verrassing zou zijn. Het is gemakkelijk om te vergeten dat F1 een teamsport is want uiteindelijk rijden de piloten voor een team.”

“Wat het hier vooral verwarrend maakte was het feit dat het voor de wedstrijd niet besproken was veronderstel ik.”

De Brit laat ook verstaan dat hij net dezelfde beslissing genomen zou hebben als zijn collega Toto Wolff.

“In zo’n situatie volstaat het om een paar keer de finish niet te halen en je bent weer in volle gevecht voor de titel. Het is een constante strijd tussen de titel bij de rijders, de individuele belangen van de rijders en het collectieve belang van het team.”

“Je kan de denkwijze erachter dus wel begrijpen. Het lijkt er alleen op dat er vooraf niets was afgesproken.”

Op de vraag of dit incident een invloed zal hebben op de moraal van Bottas antwoordt Horner kort en bondig.

“Tuurlijk, het is duidelijk welke rol hij heeft in het team. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn omdat te begrijpen,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België