Christian Horner: “Verstappen lijkt te enthousiast”

11 mei 2018 — Red Bull teambaas Christian Horner gelooft dat Max Verstappen te enthousiast was in de eerste races van het seizoen.

A post shared by Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) on

Max Verstappen was dit seizoen al enkele malen betrokken bij verschillende incidenten, met als dieptepunt de aanrijding met teamgenoot Daniel Ricciardo tijdens de GP van Azerbeidzjan.

Horner gelooft echter dat Verstappen in staat is om terug te vechten na een moeilijke start van het seizoen. Tijdens de eerste vier races van het seizoen werd de Nederlander eens vijfde en zesde, maar hij moest ook twee keer opgeven.

“Uiteindelijk zal de andere kant van Max terug tevoorschijn komen”, zegt Horner over zijn getalenteerde rijder tegenover ‘Motorsport’. “Het belangrijkste is om van zijn fouten te leren.”

“Het was geen makkelijke start van het seizoen voor hem. Op vele momenten leek hij wel overenthousiast. Ik heb echter het volste vertrouwen dat hij zijn fouten zal erkennen en ervan zal leren.”

Verder bevestigde Horner dat Red Bull er niet voor gaat kiezen om een eerste en tweede rijder aan te stellen. Hij is ook vastberaden om het contract van Daniel Ricciardo te vernieuwen.

Horner gelooft dat Verstappen zal leren van Ricciardo. De Australiër had immers een goede start van het seizoen, totdat beide rijders in Bakoe crashten.

“Max zal voordeel halen uit het feit dat zijn teamgenoot erg verzorgd rijdt. Hij is erg ervaren in de Formule 1 en is dan ook op een ander niveau in zijn ontwikkeling”, aldus Horner over Ricciardo.

“Ik denk dat Max veel lessen kan leren van Daniel omdat Daniel ook na de race in Azerbeidzjan nog veel respect heeft voor zijn teamgenoot. Dat is een erg goede maatstaf voor Max.”

Horner laat ook weten dat zijn rijders zich hebben verontschuldigd in de fabriek van Red Bull Racing.

“Ze stonden voor alle werknemers en verontschuldigden zich. Het was een erg open gesprek. We hadden ook nog een discussie in mijn bureau over het incident. Ze zullen ook apart het gesprek aangaan om van het incident te leren.”

“De beste manier om het goed te maken is door te presteren op het circuit”, besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België