Horner: “Vettel presteert nog beter wanneer hij strijd om de titel”

13 augustus 2017 — Christian Horner is er van overtuigd dat Sebastian Vettel door de titeldruk die hij ervaart nog beter gaat presteren.


Voor het eerst sinds 2013, toen Vettel zijn vierde wereldtitel met Red Bull veroverde, staat Sebastian Vettel tijdens de zomerpauze aan de leiding van het kampioenschap. De Duitser zal tijdens de tweede seizoenshelft vooral de strijd met Lewis Hamilton, en ook Valtteri Bottas, moeten aangaan.

De druk is groot maar volgens Christian Horner, de voormalige teambaas van Red Bull, zorgt die druk er alleen maar voor dat Vettel nog beter weet te presteren.

“Sebastian is een extreem gefocust iemand,” aldus Christian Horner. “Hij ging goed met de druk om. Het was zelfs een kwestie van des te meer druk hij ondervond, des te beter dat hij kon reageren. Zeker tegen het einde van het kampioenschap was hij ongelooflijk sterk. Zeker wanneer je naar de overzeese races gaat tegen het einde van het seizoen, wanneer de titel bijna in zicht is, dan weet je dat hij zal presteren.”

Horner blikt ook terug op de periode waarin hij samen met Vettel vier keer wereldkampioen werd.

“Zijn benadering, zijn aandacht voor details, zijn werkethiek, het zijn allemaal zaken die hem in staat hebben gesteld om vier wereldtitels op rij te veroveren,” blikt Horner terug op de periode waarin Vettel samen met Red Bull vier wereldtitels op rij veroverde. “Twee keer, in 2010 en 2012, verliep de titelstrijd tot de allerlaatste race en dan vooral 2012. “Hij had slechts één race gewonnen toen we Europa verlieten en vervolgens won hij vier races van zodra we in Singapore waren.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België